Zależy czy jesteśmy
ustawieni pod ścianą
rozebrani oraz gotowi do strzału
nasze sumienia cieniem na murze.
Zależy na całości
tylko gra o swoje
nasze mieszka gdzieś
w oparach absurdu.
Wychowanie to forma ciągła
czy tylko nastawienie na tu i teraz.
podmiot liryczny przynajmniej nie ukrywa swojej biedy umysłowej w bełkotliwej metaforyce