Ściany

Paweł Lewandowski

Zależy czy jesteśmy
ustawieni pod ścianą
rozebrani oraz gotowi do strzału
nasze sumienia cieniem na murze.

Zależy na całości
tylko gra o swoje
nasze mieszka gdzieś
w oparach absurdu.

 

Wychowanie to forma ciągła
czy tylko nastawienie na tu i teraz.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 2 głosy
Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski
Wiersz · 27 czerwca 2019
anonim