Spotkanie

Paweł Lewandowski

Idąc pod mur
słusznie byłoby zapomnieć
wobec wszystkiego co nas dzieli

spotkały po drodze choroby
milczeniem w oczekiwaniu
na uśmiech zdrowia

spotkało nowe życie
tak witalne a zarazem uspokajające

spotkał smutek niewypowiedzianych słów
i tych które zrobiły nam dziury w koszulach

szliśmy w nich pod ten mur.

 

Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski
Wiersz · 28 czerwca 2019
anonim