Tęcza

Konrad Koper

Tęcza symbolizuje

wyobraźnię i szczęście.

 

Każdy z nas odmiennie

widzi barwną wstęgę.

 

Gdy wytężamy wzrok

i sprzyja nam fortuna,

dostrzegamy więcej łuków.

 

Gdy podziwiamy tęczę,

na niewiele zdadzą się:

wiedza oraz prawidła.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 30 czerwca 2019
anonim
  • Yaro
    tęcza jak dla mnie ,a dwa znaczenia pojednanie to drugie to bluźnierstwo

    · Zgłoś · 5 lat temu