Literatura

czekam (wiersz)

Yaro

dokąd wiodą  ścieżki
czy się spotkamy


z tęsknotą w dłoni ściskam ostatni list
gorzkie słowa kamienne  pięty

zagubiony grajek 
z muzyką na 
 progu i smutkiem w oku


opowiada balladę o dziewczynie
odjechała czerwonym autobusem

mieliśmy  siebie jak święci świętość
modlitwy zbyt słabe bez odnowy losu
zawrócę wodę w rzece by ujrzeć
w blasku księżyca  nimfę 
stojącą przy moim boku


cisza podpowie echo w lesie
cisza zatoczy kręgi w zbożach

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 30 czerwca 2019 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca