Literatura

półerotyk piętaszkowy (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

po twoich pływać ciepłych morzach
po lagunach piersi żeglować,
zawiesić na szyi przestworzach
każdą sekundę koralową

z ust źródła napić się zachwytu
gwiazdę przewodnią w oczach znalezć
zapytać noc i dzień zapytać
czemu im z nami niebywale

dwuosobową nanieść wyspę
na mapę Braillem zapisaną
i na tej wyspie dać pomilczeć
wodospadowym fortepianom

zbudować domek z dymu smugą
z figowych listków, barwnych pnączy...
I kochać, kochać się tak dlugo
aż się ten wiersz nie zdąży skończyć

 


wyśmienity 1 głos
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 30 czerwca 2019, 15:57
Przepiękne !!
przysłano: 30 czerwca 2019 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca