Literatura

Do Ciebie (wiersz)

Luke

Do Ciebie piszę
Przyjacielu minionych dni
Tak wiele myśli chciałbym wyrazić Ci
W słowa przemienić tę ciszę

Byłeś, jesteś i będziesz, mam taką nadzieję 
Dla mnie kimś bliskim, czymś ważnym,
Co życie me wypełnia, gdy smucę się i śmieję
Bo słabym człowiekiem jestem i kruchym 
I choć mi ciężko zmieniać siebie
Choć tak trudno dobrym być
To wiem, że zawsze mogę być blisko Ciebie
Myślą spoglądając do lat, dni tych minionych
Kiedy lepszym bywałem człowiekiem
Wiem dobrze, nie wróci ten czas oddalony
A życie kręcić się będzie swym kołowrotkiem
Jak mocno zmienić chciałbym, tak wiele w sobie
Dlatego piszę, bo ma nadzieja tylko w Tobie
Pomóż mi odnaleźć się na drodze Twej i wrócić
Tam gdzie prawości i spokoju ducha nic nie zakłóci

Do Ciebie piszę
Przyjacielu minionych dni
Wciąż wiele myśli chciałbym wyrazić Ci
Na zawsze uciszyć tę ciszę!


słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 3 lipca 2019, 14:41
Beznamiętna proza, banał. Pisz dalej- pozdrawiam !
przysłano: 30 czerwca 2019 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca