Literatura

Noc z Olbińskiego (wiersz)

Tomasz Kucina

 

list do nieśmiałego kochanka [dwa]

 

 

do ziemi wrastam korzeniem

jak grzeszna pora rymu

na Morzu Śródziemnym Tarentu

olej kapie na płótno

farby z regionu Apulia

wrastam z korzenia w makijaż

oczy pomalowałam - tobie piszę

biała mewa podlotu

weź mnie od środka

posiej diasporą uczuć

zapamiętałam jak być kredką i drzewem

jemiołą być

pod wiatr rzucać perły miłości

pod owocem księżyca

gniazdo metafory uwić w twej głowie

bez znaczenia dzielić noc na pół

i z ptaka twego uczynnego

wydziobać kontury serca

w orgazmach

surrealizmu

 

 

 


przysłano: 3 lipca 2019 (historia)

Inne teksty autora

Babsztylnik
Tomasz Kucina
Tożsamość Harper
Tomasz Kucina
Mikro-wymiar
Tomasz Kucina
Czarny Harlem
Tomasz Kucina
Inauguracje kawiarni
Tomasz Kucina
Narodziny Zbawiciela
Tomasz Kucina
Fałszowane fanatyzmy
Tomasz Kucina
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca