Powieki

Alicja Kubiak

puka ból

łajdak za plecami

wbija w ofiarę szpony

strzępi, zwija w embrion

ciężarem kamienia

zostaje i przypomina

noc jest jaśniejsza

bez parawanu powiek

 

Alicja Kubiak
Alicja Kubiak
Wiersz · 5 lipca 2019
anonim