Literatura

cała przyjemność po mojej stronie (wiersz)

Yaro

jak legenda zmieszana z nieprawdą 
wziąłem się znikąd po prostu
stoję nad brzegiem Wisły 
nie widzę początku
 koniec moczy nogi w morzu

 

sam kamieniem na brzegu 
samotny blask w oczach 
szary świat bez słów 
delikatnie wypowiadanych
z wymarzonych ust 
których nie pocałuję

 

zanurzony w myślach jak w obłędzie 
szukam drogi w sercu złamałem serce 
przegrałem
 by móc grać dalej

życz mi powodzenia 


dostałem kopa 
dostałem kosza 

nie wypadało płakać 
 płakałem

 lecz po co zadaję pytanie
 przecież dotykamy się myślami 
w snach ponad dachami

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 5 lipca 2019 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca