zbiory puste

Grzesiek z nick-ąd

Jesteś czasem

wyrwanym z anielskich skrzydeł

na pokuszenie

jak dziecko za tobą idę

wciskając w ciepły piasek

drogie kamienie


falujemy

na krawędzi morskiej piany

w wiejskich kałużach

wierząc że to są oceany

co popod piersi drżeniem

cichną po burzy


w sen odchodzisz

drogie kamienie chowasz w piasek

jak w morskiej pianie

i tylko szepczesz czasem

tacy jesteśmy młodzi

jak serc kołatanie

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 6 lipca 2019
anonim