Srebrna rzeka

Konrad Koper

Słońce napełnia rzekę srebrem.

- Żywa woda skrzy się.

 

Gdy zaczynam oglądać ją z wysoka,

przemienia się ona we wstążkę,

która oplata : zielone lasy, pola, kolorowe łąki…

 

Wiąże marzenia.

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 7 lipca 2019
anonim