Oszukany

Michał Sławski

„Oszukany”

 

Czy byłaś już w kościele

czy pomodliłaś się o moją rogatą duszę

czy zapaliłaś kadzidła w intencji

mojego zbawienia?

 

Wiesz, że pije bo jesteśmy tak daleko

wiesz, że ćpam drobne zwyrodniałe przyjemności

by zapomnieć o Tobie i tym wszystkim

rozdzielił nas nie tylko światopogląd

 

Mógłbym i nawet uwierzyć

mógłbym i nawet klęczeć przed krzyżem

Gdybyś tylko mnie chciała

gdybyś nie odeszła dla Niego

 

Nigdy Ci tego nie wybaczę

Teologio

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Michał Sławski
Michał Sławski
Wiersz · 7 lipca 2019
anonim