Zajebista jesteś

Michał Sławski

Zajebista jesteś wiesz
jak poranny deszcz
jak łyk rosy dla chrząszcza
 
Twoje słowa
leczą na długość Twoich włosów
dają po oczach tak blisko
tak bardzo
 
Tak delikatnie jakbyśmy muskali się rzęsami
melodia Twojego głosu oceanicznym sztormem
wypłukuje mi miód z uszu
 
układając fryzurę w jednolity kształt
dwuścian foremny przyjaźni

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 2 głosy
Michał Sławski
Michał Sławski
Wiersz · 10 lipca 2019
anonim