gorsze sny

Jacek JacoM Michalski

żyjemy żeby wzrastać

upadamy żeby żyć

wstajemy żeby umrzeć

powieki nie drgną

zbyt ciemno by zasnąć

 

mam puste dłonie

uwolniłem się od posiadania

klatka z połamanych widelców

chroni mnie przede mną

oczy boga błyszczą w psiej głowie

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 12 lipca 2019
anonim