Wypity szampan.
Skończone święto.
Ostatni ust wesoły kącik, mrugnięcie oka.
Wcześniej spleceni jak sznur w działaniu,
we wspólnej idei - nierozerwalni.
Teraz rozcięci czasem.
Szybkim cięciem dobiegł - sznur się rozdziela.
Każda nić w swoją stronę.
Ostatnie 'adieu'. Butelka jest pusta.
Już nie należą do siebie.
Ludzie nie należą do nas na zawsze