Liceum

Michał Sławski

Przenoszę stare wiersze

na nowy komputer

Kilobajty wspomnień

już nie tak lekkie jak kiedyś

 

Poblakłe fotografie

naświetlonych chwil

Gdzieś z oddali

przypłynęła zapomniana flota

 

Marynarze dawnych wzruszeń

dobijają wreszcie do portu

Napiją się piwa w pobliskiej knajpie

która mieści się gdzieś pomiędzy epokami

 

Dryfując po morzach błędów

dotarli do przylądka dobrej nadziei

Nadziei, że chociaż ja

już nigdy ich nie zapomnę

 

 

Michał Sławski
Michał Sławski
Wiersz · 14 lipca 2019
anonim