Naczynia

Konrad Koper

Nalała wina do kielichów.

Do dzbanów ambrozję oraz miód.

A do szklanek jajeczny likier…

 

Lecz pannie dużo zawiniłem.

                       *

Nagle zbiła pełne naczynia.

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 20 lipca 2019
anonim