Literatura

pod górę (wiersz)

Jacek JacoM Michalski

pył chwyta światło

odbite od wody

oddaje błękit szarości

 

buty pielgrzymów

zaniosą blask do dłoni

zgaśnie gdy suche usta

dotkną pierścienia

 

drzewa zwidziane w drodze

czarne planety spod głów 

nadzieje tkane z kamieni

zgasną w oczach

gdy usta dotkną pierścienia

 

ryba i chleb nad brzegiem

odwrócony bieg

sens jest w krokach

nie miejscach


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Krystyna Morawska
Krystyna Morawska 23 lipca 2019, 16:46
Dwie pierwsze - bardzo. Trzecia z rewelacyjną puentą, zatrzymuje.
przysłano: 23 lipca 2019 (historia)

Inne teksty autora

padłe szczury
Jacek JacoM Michalski
pchły i bierki
Jacek JacoM Michalski
skraje
Jacek JacoM Michalski
irokez
Jacek JacoM Michalski
za dymka
Jacek JacoM Michalski
lobektomia
Jacek JacoM Michalski
Żuławy
Jacek JacoM Michalski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca