Literatura

zburzony świat (wiersz)

Yaro

wzrok przeciska w oknach kit
przez drzwi ktoś wciska nos
palcem pokazują nam jak żyć 
wiedziałem nie mogło dobrze być 

 

układał się dzień nie bolało nic
rezonans ciał astral dusz 
nie błądziłem  ty nie błądziłaś 
wiatr zamieszał w myślach
zepsuty sen zerwałem noc 

 

ciebie nie było obok 
sam przy oknie zaglądałem w dal 
po śladach szedłem nie było cię 
deszcz zmył trop zdeptany jak cień 
przesuwałem się szpitalnym korytarzem 

 

zapach krat metaliczny trzask 
papieros tabletka gorzki smak
zasypiam obudź za dnia

 


niczego sobie+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Krystyna Morawska
Krystyna Morawska 23 lipca 2019, 22:55
Podoba mi się - jest w tym wierszu taki niepokojący klimat, takie rwanie myśli, ale wiersz zatrzymuje.
przysłano: 23 lipca 2019 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca