byłaś i jesteś w ciasnym kącie
byłaś i bywasz w czarnym dniu
przykrywasz loty sny
zakręty
odkryją cię
a - może nie
czasami długo nikt nie widzi
nie wie
nie musi
nie chce znać
prawda skuliła w sobie uszy
i małe zawsze z myszą gra
nie tobie góry dołem
płyń
tam - lot skończyły łzy
kamień zostaje
serce dławi
a - może kiedyś też zanuci
i szept
i tęcza
odwróci białe plamy