żona i lot

Irena Świerżyńska

błysk i kasza na stole

głowa z polotem i talent płynie

dzieci klasą poprawi

 

więc - o co chodzi

 

źle gra

za mała gwiazda

nie - ta

 

bliski

niby święcony i cydr jabłkowy

zwoje pod skórą płucze

 

paragraf rzuci

    ....wiek -  duży blisko

i czło.... razem 

 

splątany

 

został sam

 

i żar

i ognisko

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 27 lipca 2019
anonim
  • Krystyna Morawska
    Taki trochę rwany ten tekst, ale zapewne taki był zamysł autora - do czego również odwołuje się tytuł.

    · Zgłoś · 5 lat
  • Irena   Świerżyńska
    Witam i dziękuję. Taki był plan - krótko, ostro i dosadnie - spojrzenie z różnych stron.
    Czasami tak pisze życie - dasz wszystko co powinno być i to też za mało.

    · Zgłoś · 5 lat