V R
Katarina/ K.Klatkiewicz-Stuper
Pod groźbą jedności armii
Przeprowadzono w moim domu
R e v o l u c j ę P a m i ę c i
Do kosza zapomnienie
Wrzucono wszystkie marzenia
Które na płaszczyźnie dnia
Wydały się bledsze niż w nocy
Śmiałe historie dożywocia
Spalono na stosie z zapałek
Lalki płakały
Bo odebrano im zabawę w lekarza
Pinokio trafił w ręce antysemitów
I w steku kłamstw
Zgubił całego siebie
Spłonął Pałac
Sny straciły kolory
Rozpoczęto realizację Wyroku !
Katarina/ K.Klatkiewicz-Stuper
Wiersz
·
22 września 1999