Tęsknota za zakochaną

DAMPIZES

Gdy zaczyna tęsknić serce,
Człowiek w wielkiej jest rozterce.
Nie wie, co ma począć ze sobą
- Tęskni za drugą osobą.

Lecz jej nie ma obok ciebie,
Ona teraz w Siódmym Niebie
Zakochana jest u boku...,
RAZEM w gwiazdy patrzą o zmroku.

24 lipca 1998r.

z dedykacją dla
Żanety Dębskiej
DAMPIZES
DAMPIZES
Wiersz · 18 marca 2000
anonim