Pan tu nie stał

Jolanta Gębka

INSPIRACJA WIERSZEM  STANISŁAWA BARAŃCZAKA POD TYTUŁEM ,,Pan tu nie stał”

 

Państwo tu nie stali.

My tu staliśmy.

Zwracamy państwu uwagę.

My nigdy nie stajemy z tyłu

Za murkiem przy stoisku.

My tu staliśmy mówimy przecież

Nas na to stać żebyśmy tu stali

Obiema nogami na tej podłodze

Przed państwem a państwo, co?

Stoi państwo sobie za ladą.

Do wspólnego zlotu wiedzie państwo.

Nie stój państwo tak w miejscu!

Nie ruszaj się państwo! Lataj

Państwo w pląsach od końca do końca.

Zawsze znajdzie się coś dla nas.

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
Jolanta Gębka
Jolanta Gębka
Wiersz · 3 sierpnia 2019
anonim