wszystko jakieś nieudane i niedociągnięte
dzieci nieułożone i nie nazbyt mądre
praca takaś jakaś niezazbytnio fajna
dom praca dom praca dom praca
niesie się jesienność w niespełnieniu
nic że większe od największych domów
nic że szybsze od najszybszych aut
nic że zdrowie żelazne i siła
ulata wszystko po całości życia
przyjaciele zaproszą na kawałki trawy
będzie się winem świat śmiać przy mięsie
polecą samoloty na raje i kraje
ciuch szafom powypełnia przestrzeń
pędzle i sztalugi do twarzy w torebkach
nie do kremacji kremów nałożonych
dom praca dom praca dom praca
po co co po co niepewność spełnienia
za co co za co świadomość istnienia
(krzyk)