wiara i cień

Irena Świerżyńska

 

rosła z nami

wiem

pamiętam

słowa w uchu drżą

 

lot do przodu talent niesie

tylko

czasem dusza łka

 

podaj

duch dobroci bliski

nie zostawiaj tam odcisków

ran i bólu

ziaren trwogi

tylu zdolnych i Szopen bliski

razem  

 

tutaj igły i zaciski 

w cieniu

 

wybieraj - może

kiedyś 

 

talent sam zakwitnie różą

i niedzielą

białą

 

 

 

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 11 sierpnia 2019
anonim