Zakazane miejsce

Krystyna Morawska

  Cokolwiek rozwiążesz na ziemi, będzie rozwiązane w niebie.(Mat 18:18)

 

Siwe niebo Hermonu milczy,

ponieważ twarze upadłych aniołów

ukryły się w mroku. Ośnieżone

szczyty pamiętają podbój giganta.

 

Mieli dużo imion. Nie wolno wymawiać,

kiedy, niegodni cywilizacji, ostrzą kły

i pazury. Na nich skupiony jest gniew

strażnika - przeznaczenia.

 

Reszta to dzieci chowane przez wilki;

bezbronne dłonie przechowują tajemnicę,

która znowu zmieni porządek świętej rzeki.

 

Czy zmieni - jestem naznaczona lękiem

 

 

Krystyna Morawska
Krystyna Morawska
Wiersz · 14 sierpnia 2019
anonim