Literatura

odszedłeś za wcześnie (wiersz)

Irena Świerżyńska

 

nie ta pora i nie ten lot

na tamto westchnienie i tamten

za.. świat

 

odszedłeś za wcześnie

 

fala i żagiel - sam przeniesie

myśli i słowa  i obraz dołoży

 

dośpiewa

 

tam - nie trzeba więcej

 

ból i żal płynie i kapie

głaz  gniecie

 

tylko

ptak śpiewa

 

 

 


niczego sobie 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 24 sierpnia 2019, 12:10
W sumie ciekawy…
Yaro
Yaro 24 sierpnia 2019, 16:07
tekst dobry ale za dużo spójników jak i a często właśnie tak piszesz niepotrzebnie.
Pozdrawiam ...
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska 25 sierpnia 2019, 09:36
Wielkie dzięki
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska 25 sierpnia 2019, 12:46
i pozdrawiam
Mithril
Mithril 25 sierpnia 2019, 17:48
...czkawkowa grafomania
przysłano: 23 sierpnia 2019 (historia)

Inne teksty autora

przed i po...
Irena Świerżyńska
Szare smugi krążą w duszy...
Irena Świerżyńska
Z tajemnicą ziarno rośnie...
Irena Świerżyńska
Czy podzieli...
Irena Świerżyńska
brzegi dwa
Irena Świerżyńska
Kiedyś przyjdzie...
Irena Świerżyńska
Na tym polu już są kwiaty
Irena Świerżyńska
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca