odszedłeś za wcześnie

Irena Świerżyńska

 

nie ta pora i nie ten lot

na tamto westchnienie i tamten

za.. świat

 

odszedłeś za wcześnie

 

fala i żagiel - sam przeniesie

myśli i słowa  i obraz dołoży

 

dośpiewa

 

tam - nie trzeba więcej

 

ból i żal płynie i kapie

głaz  gniecie

 

tylko

ptak śpiewa

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 4 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 23 sierpnia 2019
anonim