Literatura

ćmy nie umierają lecą do światła (wiersz)

Yaro

uciekasz w mrok
czas złodziej 
kradnie nam ulotność chwil 
cieszą ułamki dni 

 

jest tak cicho słyszę uderzenia serca

 

zamknięty wymykam się
znikam na jakąś z wysp
wychodzę z siebie na ląd

 

zostawiam ślad 
zapisany wśród 
szumu drzew 

 

nocą szukamy światła 
które rozprasza czarność
nocnych snów

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 24 sierpnia 2019 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca