czerń i kamień

Irena Świerżyńska

serce w czerni tylko pika

duch zamknięty

ucho szumi

cisza

stuka

 

w głowie ciemność

oczy w dole

 

koło

koło

w kole

 

i nic - nie mogę

 

los przewrócił jasny stół

 

czerń

i kamień 

zawsze znosi w dół

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 3 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 25 sierpnia 2019
anonim