Literatura

czerń i kamień (wiersz)

Irena Świerżyńska

serce w czerni tylko pika

duch zamknięty

ucho szumi

cisza

stuka

 

w głowie ciemność

oczy w dole

 

koło

koło

w kole

 

i nic - nie mogę

 

los przewrócił jasny stół

 

czerń

i kamień 

zawsze znosi w dół

 

 

 


niczego sobie+ 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 25 sierpnia 2019, 22:16
Doceniam formę !
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska 26 sierpnia 2019, 06:42
Dziekuję serdecznie
Mithril
Mithril 26 sierpnia 2019, 08:56
...takie sabatowe; chu-chu-chu
Krystyna Morawska
Krystyna Morawska 26 sierpnia 2019, 10:19
Dobra rytmika - pozdrawiam
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska 26 sierpnia 2019, 13:48
Dziękuję i pozdrawiam
przysłano: 25 sierpnia 2019 (historia)

Inne teksty autora

Mrówka pokaże...
Irena Świerżyńska
Życie matki...
Irena Świerżyńska
Tamta cisza dalej gra...
Irena Świerżyńska
Ot - taka zachcianka...
Irena Świerżyńska
Tamte stołki krzywo stały...
Irena Świerżyńska
Jeszcze drzazga w duszy siedzi...
Irena Świerżyńska
Życzenie...
Irena Świerżyńska
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca