Literatura

było warto (wiersz)

Yaro

nieważne kim jesteś 
nieważne z kim byłaś
zbuduj ze mną dom 
odbudujmy zaufanie 

 

na ścianach nasze zdjęcia
dzieci roześmiane 

 

uśmiechnij się dotknij ciepła moich dłoni
na skroniach szron z wiatrem we włosach 
zmarszczone dłonie znaczą historię 

 

czasem napotykały nas chwile złe

 

kiedyś uciec z tobą było możliwe
nie wiedzieliśmy dokąd 

 

na miejscu jest dobrze 
jak myszkom w swej norce

 

warto czekać całe życie
choćby na jeden taki dzień

 


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 26 sierpnia 2019 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca