Literatura

Wieczny chłopiec (wiersz)

Krystyna Morawska

Stracony to czas, gdy wszystko

w środku wiruje, bo nie wiesz,

której ręce powierzyć zadanie.

 

Przeszkadza strach, który pełznie

jak węgorz w ciemności.

Nad ranem jest przezroczysty,

odchodzi cicho; być może znika.

 

Nie kłam - powiedziała Temida,

trzeba walczyć. Nawet samotnie.

Inaczej, dzień zrośnie się z nocą,

 

a stare prawo połknie Koń Trojański.


wyśmienity 1 głos
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 31 sierpnia 2019, 10:07
...i znowu mimorym tym razem w miernym "tekście"
Konrad Koper 31 sierpnia 2019, 10:47
Dobry wiersz- końcówka boska !
Krystyna Morawska
Krystyna Morawska 31 sierpnia 2019, 13:17
Staram się Mithril, naprawdę się staram nie obrażać poezji i czytelnika. Dziękuję za szczerość.
Krystyna Morawska
Krystyna Morawska 31 sierpnia 2019, 13:19
Dzięki Konradzie:)
Mithril
Mithril 31 sierpnia 2019, 18:52
...nie kieruję się złośliwością, czy napastliwością

- po prostu czytam
Krystyna Morawska
Krystyna Morawska 31 sierpnia 2019, 21:37
Mithril, przecież wiem - doceniam, a do swoich tekstów podchodzę z rezerwą i pokorą.
Arian
Arian 2 września 2019, 17:36
ale Temida jest ślepa,i pewnie głucha...

..nie kieruję się złośliwością, czy napastliwością

- po prostu czytam ( bez zdolności do rozumienia prostych tekstów)
Mithril
Mithril 2 września 2019, 20:30
"Arian dzisiaj, 17:36 zgłoś ale Temida jest ślepa,i pewnie głucha...

..nie kieruję się złośliwością, czy napastliwością

- po prostu czytam ( bez zdolności do rozumienia prostych tekstów)"
przysłano: 30 sierpnia 2019 (historia)

Inne teksty autora

Punkt widzenia
Krystyna Morawska
Wahadło
Krystyna Morawska
Chytra małpka
Krystyna Morawska
Pocztowy gołąb
Krystyna Morawska
Nadmiar piękna
Krystyna Morawska
Kim jestem
Krystyna Morawska
Nieznane
Krystyna Morawska
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca