Literatura

Wspomnienie nocy letniej (wiersz)

koperta

Czując Twoje ciepłe ciało,
Zgłębiam definicję miłości,
Gdy byliśmy tej nocy razem,
Tylko we dwoje...

Ty musnąłeś moje włosy
I roztarłeś zimne ręce.
Pewnie chciałeś czegoś więcej,
Ja dla Ciebie nic nie miałam.

Objąłeś mnie swą ręką,
Delikatną jak podmuch ciepłego wiatru
I ja na to przystałam,
Choć Cię wtedy jeszcze nie kochałam.

Byłeś ciepły, Ty kochałeś.
Szukałam tajemnicy miłości,
Lecz nie dałam Ci drugiej nocy,
By nie stracić tamtej...

Dziś mam tylko wspomnienie
Dreszczu, który przeszył me ciało,
Przymknął me oczy
I zatrzymał mnie w biegu -
Wspomnienie Twojej delikatnej,
Ciepłej dłoni na mym ciele.

29 XI 2001,
Wałbrzych

słaby+ 9 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Gunia
Gunia 1 lipca 2004, 14:26
Mrrr... Było ciepłe lato choć czasem padało...
masaker
masaker 12 lipca 2004, 10:58
Wszystkie tzw. wiersze autorki obejmują jeden temat i wykorzystują jeden zabieg narracyjny. Monotonne to niczym stukot kół podmiejskiego pociągu sunącego ospale wśród rozległych pól. Prawda, że zrobiło się sennie?
przysłano: 19 stycznia 2002

Inne teksty autora

Rozmowa
koperta
Dlaczego ???
koperta
Śmierć
koperta
Poznajmy się
koperta
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca