taniec

Yaro

tańcz na stopach krople rosy
łąki  mokre od łez
 policzki blade
smutne oczy

 z grymasem na twarzy

 

tańcz  

muzyka przyniesie ukojenie
zaparzę herbaty 

 

 przetańczymy majątek
nim świt

wygoni nas do domu

drzwi otworzy bieda
nędza zaprosi do środka


tańcz dla mnie

na krawędzi  

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Yaro
Yaro
Wiersz · 8 września 2019
anonim