Afrodyta

Konrad Koper

Wśród fal zrodziła

się Afrodyta.

 

Morze wyrzuca :

muszle, kamienie,

kształtne bursztyny.

 

- Bogini robi

z wymienionych,

ładny naszyjnik.

 

Wygrywa konkurs

„Boskiej Piękności”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 11 września 2019
anonim