Literatura

oblicza (wiersz)

Jacek JacoM Michalski

anioł z fontanny w parku

niesie przesłanie wody

drzewa go tulą gdy szepcze

tajemnice zostawione

przez bawiące się dzieci

 

migdały zamiast oczu

patrzą kamieniem

na nocne duchy

gdy zamykane kłódki

otwierają nowe drogi 

bezsenność maluje

barwy powiekami

starość przestaje ciążyć

gdy ciemność ujmuje z barków

każde wczoraj do początku

 

nazbyt martwy

by znowu umrzeć

trwa


wyśmienity 2 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 11 września 2019, 15:11
Bogaty z przesłaniem !
Krystyna Morawska
Krystyna Morawska 13 września 2019, 23:53
Muszę pochwalić, bo jest za co. Brawo!
przysłano: 11 września 2019 (historia)

Inne teksty autora

padłe szczury
Jacek JacoM Michalski
pchły i bierki
Jacek JacoM Michalski
skraje
Jacek JacoM Michalski
irokez
Jacek JacoM Michalski
za dymka
Jacek JacoM Michalski
lobektomia
Jacek JacoM Michalski
Żuławy
Jacek JacoM Michalski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca