I w sześciu wersach o tobie opowiem,
choć w żadnym słowie nie ma tyle miejsca,
by w głębi serca nie znalazł się człowiek.
Gdy przyjdziesz w ciszy z blizną na powiekach
z bliska, z daleka życie cię usłyszy...
Więc będę czekał.
I wiersz też poczeka.