wiersz (być może) o wszystkim

Grzesiek z nick-ąd

I w sześciu wersach o tobie opowiem,

choć w żadnym słowie nie ma tyle miejsca,

by w głębi serca nie znalazł się człowiek.


Gdy przyjdziesz w ciszy z blizną na powiekach

z bliska, z daleka życie cię usłyszy...

Więc będę czekał.

I wiersz też poczeka.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 3 głosy
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 14 września 2019
anonim