Literatura

wczoraj nigdy więcej (wiersz)

Yaro

nie będę młodszy jak oni
ci co przed nami odeszli

 

nadchodzą nowi lepsi
ładniejsi piękniejsi 

 

poranny świt zapach kawy jak lubisz
kocham cię gdy nocą budzisz sny wyobraźni 

 

nigdy więcej a jednak żyje tym
ten czas ten świat we mnie tkwi


nie zamykaj drzwi gdy nie ma mnie
a zimno wdziera się przez drzwi


nadchodzę starszy lepszy
trzeźwo patrzę na ciebie kocham cię

 

noc nie zabiera nam gwiazd
choć nasze gasną jak żar w ognisku

 

zabieram cię w podróż
po niezbadanym krysztale szkła

 

dziś nie ma wczoraj

wina nie rozlewaj

gdy wczoraj się nie przelewa


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 14 września 2019, 17:47
Ciekawy ! Nieco zawikłany…
przysłano: 14 września 2019 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca