przedstawienie

Jacek JacoM Michalski

szukając boga nie dostrzegą boga

ani w drzewie ani pod kamieniem

żadna rzeka nie zabierze ich do domu

modlą się o gromy i krew

dla diabłów z ulicznych jarmarków

 

na deskach życia nienawiść stała się sztuką

grajcie dalej

może święty piotr wpuści najlepszych kuglarzy

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 6 głosów
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 14 września 2019
anonim