Literatura

czas pokaże zawsze (wiersz)

Irena Świerżyńska

stare bramy czas otwiera

widać

całe lata zbierał

 

ile ciepła

ile lotu

ile wiary dobrej dał

 

ile gruzu

ile smrodu

który pień nadzieję dał

 

zło pod skórą długo rosło

wyskoczyło z czarnej groty

przeskoczyło dziury  płotu

 

został 

szum brzozowy stary

i bzyk komarów

głośny

 

posłuchaj 

sam

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 16 września 2019 (historia)

Inne teksty autora

Twoja głowa się nie liczy
Irena Świerżyńska
nastolatek...
Irena Świerżyńska
Och - te muchy...
Irena Świerżyńska
Kto ma jeszcze...
Irena Świerżyńska
przed i po...
Irena Świerżyńska
Szare smugi krążą w duszy...
Irena Świerżyńska
Z tajemnicą ziarno rośnie...
Irena Świerżyńska
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca