stare bramy czas otwiera
widać
całe lata zbierał
ile ciepła
ile lotu
ile wiary dobrej dał
ile gruzu
ile smrodu
który pień nadzieję dał
zło pod skórą długo rosło
wyskoczyło z czarnej groty
przeskoczyło dziury płotu
został
szum brzozowy stary
i bzyk komarów
głośny
posłuchaj
sam
Pozdrawiam.