drzazgi

Jacek JacoM Michalski

na metalowym płocie

wiszą dziecięce buciki

przecież nic się nie stało

dwa tysiące lat historii

i skrawki materii na deszczu

 

powiedz chociaż słowo

patrząc ze sztandarów

kto za kogo umiera

 

świece się palą

w budynku o kształcie łodzi

unosi się duch cieśli

szyby jak żagle wypełnia smutek

choć wioślarze w ławkach

mamroczą puste modlitwy  

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 17 września 2019
anonim