na marginesie piszą się wiersze
głębsze myśli są na uwięzi
czasem się wymykają
szczególnie nocą po kilku głębszych
jak emocje gorące czasem chłodne
są uczucia jest natchnienie
ostatni wiersz ostatnia wódka
wybacz pisać muszę
inaczej brakuje tchu
ręce trzęsą piórem
papier zapisany pomięty
szary dzień