Magik rozmnaża
przedziwne krążki.
Które przemienia,
w wiele rzeczy.
Tworzy eliksir
przedłużający
„młodość” i życie.
( Samego maga.)
Niektórych ludzi
( inne mikstury)
wprowadzają
w stan osłupienia…
Dziwny czarodziej
do swego zamku
zawsze idzie
z pełną sakiewką.
( Pozbawioną dna.)