teraz trawa będzie szara

Irena Świerżyńska

cicho - ciemny 

w głębi  duch  diabelski  huczy

 

pomagałeś

wyszkoliłeś 

 

przyszedł pusty pełny wraca

za pazuchą trzeszczy piach

głośny

biały

 

cicho siedź słuchaj przetrzyj

oczy 

 

teraz  -  trawa będzie szara

 

nasze

tryby koła toczą i sama  myśl podnosi

włosy

  

               11 wrzesień 2019 r

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 25 września 2019
anonim