Literatura

ona powie że uratowała tobie życie (wiersz)

Yaro

nie staraj się jej zmieniać
to nie buty po szkole

 

zmienna pogoda
kołyszą się na szpilkach
sosny kołysane sennym wiatrem
trawy kładą się spać
ona czeka wytrwale
gdy nie wracasz po zmianie

 

stroi się dla ciebie
przy tobie czuje się dobrze
wyciąga cię na miasto
jak sznurówki z butów

 

niegdyś przez nie wywoływano  wojny
lała się krew ginęli zakochani
kwiaty rosną dla nich
dla nich świat

rozkwita matka Ziemia

 


niczego sobie 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 26 września 2019, 08:39
Ciekawy, obrazowy, szarpany…
Yaro
Yaro 26 września 2019, 08:55
Dzięki Konradzie
Mithril
Mithril 26 września 2019, 11:55
...pączkujący i niereformowalny kocopolizm
Yaro
Yaro 26 września 2019, 12:11
jak fajnie zostać świrem
przysłano: 25 września 2019 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca